Kımız
Kımız (Kırgızca: kымыз), kısrak sütünün fermante edilmesiyle elde edilen geleneksel içecek. Orta Asya bozkırlarında yaşayan Kırgız, Başkırt, Kazak,Yakut ve Özbek gibi Türk halkları ve Moğollar arasında bugün de önemli bir içecektir. Süt şekerince zengin olan kısrak sütünden îmâl edilen kımız, beyazımsı bir sıvıdır. Çok eski bir târihi vardır. İlk olarak Orta Asya’da Türkistan ve Moğolistan taraflarında yaşayan kavimlerce içilmiştir
kesinlikle içilmesi gerekilen bir içecektir,sarhoş yapıcı özelliği yoktur yani az içtiğinizde birşey olmaz :)
tadı aşırı ekşimiş ayrana benzer .
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder